<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5754.jpg"> </a>Vad passar egentligen bättre på kalas, en helgdag eller kanske till midsommar än en enkel och god Kladdkaketårta?<br /> Jag kan inte komma på mycket som egentligen slår det.<br /> Kladdkaka med bra Chokladsmak, massor med Vaniljgrädde och Jordgubbar.<br /> Ingenting kan gå fel! Kladdkakan är alltid lika populär.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/197/2025/09/img-5737-e1504082396341.jpg"> </a>Denna gjorde åtminstone succé här hemma tidigare idag.<br /> Det är en kladdig, men ej rinnig, kladdkaka med ljuvliga små Centergömmor.<br /> Ja, den är helt enkelt supersmarrig!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5741.jpg"> </a>♥</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5778.jpg"> </a>Ser ni Centergömman?<br /> SÅ gott!<br /> Som de flesta av er redan vet så älskar jag Godisgömmor i bakverk.<br /> Jag blir som ett barn på julafton när jag skär i en kladdkaka och det är godis i. Godis! Mums!</p> <p style="text-align: center"><em>Kladdkaka:<br /> </em>150 g Smör, smält<em><br /> </em>3 Ägg<br /> 2 dl Strösocker<br /> 2 dl Vetemjöl<br /> 0.5 dl Kakao<br /> 1 tsk Vaniljsocker<br /> 1 krm Salt<br /> 1 Centerrulle</p> <p style="text-align: center"><em>Garnering:</em><br /> 2 dl Vispgrädde<br /> Jordgubbar<br /> Chokladspån</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj- och mjöla en springform, 20 cm.<br /> Rör ihop ägg och strösocker.<br /> Tillsätt de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret.<br /> Rör ihop en jämn och klumpfri smet.<br /> Häll upp i formen och tryck ner alla centergodisar.<br /> Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.<br /> Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.<br /> Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite om du skakar på formen.<br /> Låt kakan svalna helt och stjälp sedan upp den på ett fat.<br /> Vispa grädden och bred den över kakan.<br /> Strö över jordgubbar och lite chokladspån.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5771.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> <div class="meta"></div> </div> <div class="meta"></div> </div> </div> <div class="meta"></div>