<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5319.jpg"> </a>Finns det någonting godare än hemkokt Saft?<br /> Nu när Rabarbern växer så det knakar i våra trädgårdar så kan jag tipsa er om att koka saft på åtminstone en del av all rabarber.<br /> Jag var iväg till en trevlig kvinna här om dagen, som lät mig plocka så mycket rabarber jag ville i hennes trädgård då vi inte har så himla mycket själva.<br /> Jag fick ihop strax över 4 kg rabarber som alltihop åkte ner i Saftmajan på kvällen.<br /> 4 liter Rabarbersaft fick vi ut av det, och idag ska svärmor få en flaska med denna ljuvliga saft.</p> <p style="text-align: center"><em>Rabarbersaft i Saftmaja, 1l:<br /> </em>1 kg Rabarber<br /> 250 g Strösocker<br /> 2 msk Vaniljsocker<br /> + Vatten</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att skära rabarbern i 2 cm tjocka skivor.<br /> Häll vatten i saftmajans nedersta del och rabarbern i den översta delen.<br /> Ställ Saftmajan på spisen och sätt plattan på hög värme tills vattnet börjar koka.<br /> Drag ner värmen en aning, men låt vattnet fortsätta koka.<br /> Låt koka i 30 minuter, tappa ur saften och häll den över rabarbern ett par gånger.<br /> När all saft ångats ur rabarbern så tappar du upp saften i en kastrull.<br /> Tillsätt socker och vaniljsocker och låt det koka upp.<br /> Häll sedan upp saften i en destillerad 1-litersflaska.<br /> Förslut flaskan på en gång och låt svalna helt innan du öppnar den.<br /> -<br /> Saften spädes 1 + 5.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5340.jpg"> </a></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div> <div> <div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> </div> </div> </div> <div></div> </div> </div> </div>