Hej hjärtan! Har ni haft en fin helg? Jag har haft en jättefin helg. Speciellt denna söndag. Så underbar! Har spenderat den med min bror och sambo↑ i västerås hos vår faster, kusin och kusinbarn. Älskade människor, som jag har saknat dem! Dock ser det ut som att framtiden kommer att bringa oss samman. Fantastiskt roligt! ♥ Det är så att min faster erbjudit mig att ta över ett Bageri- och konditori med Café på Gotland. Det står tomt nu och min faster har absolut bestämt sig för att det är jag som ska få ta över det. Alltså va?? Det är ju inte klokt (på ett bra vis). Det är givetvis en dröm som jag haft väldigt, väldigt länge. Att när jag är klar med mitt "ungdomsliv" - kunna slå mig till ro på ett ställe som ska kännas som hemma och då öppna eget Bageri. Tänkte mig detta om kanske 10-15 år. Dock kommer denna dröm att gå i uppfyllelse aningens tidigare än jag tänkt mig. Men vad gör det? Jag är en människa som lätt kan skrämmas av nya saker, dock tackar jag väldigt sällan nej till sådant som skrämmer mig. Snarare tvärtom. Jag tackar ja, tar mig an utmaningen och växer SÅ mycket som människa. Och det är precis vad jag kommer att göra denna gång också. Jag kommer att åka ner till Gotland och bageriet i mars när jag har lite tid över. Inför detta sitter jag och planerar recept för fullt som jag ska provbaka i bageriet. Rom byggdes liksom inte på en dag. Men det är ändå någonting som jag vill komma igång med snarast möjligt. Hela samhället där bageriet ligger väntar ivrigt på att det ska öppnas.. Dock har jag en hel del sidoprojekt just nu, ett som jag jobbar hårt med och som tar upp mycket av min tid. Dock är det ju inte för alltid. Och om jag inte tar denna chans nu så har jag ingen aning om när, eller ens OM denna chans dyker upp igen. Detta kommer att bli en otroligt speciell resa. Alltså Gotland. Sade jag att min pappa flyttar dit i slutet av mars förresten? Det är hos honom jag ska bo när jag provbakar i bageriet. Sedan, om allt känns rätt så kommer jag att skaffa ett eget boende där och försöka få ihop allt med bageri, blogg, mitt då tredje (fortfarande hemliga) jobb, familj med två hundar och allt det där. Underbart! Älskar att ha många bollar i luften samtidigt.. :)) Och jag som har lärt mig allt jag kan om bakning i ett litet kök hemma i våra lägenheter. Jag är inte utbildad på något plan inom ämnet. Jag har liksom aldrig ens gått en kurs inom bakning. Har bakat på nivån som jag gör nu i 2 år.. Jag har aldrig bakat i ett bageri, med stora maskiner, eller ens gjort en sats Kärleksmums till fler än typ 30 pers?? Så ja, det är skrämmande. Skitläskigt. Men samtidigt otroligt spännande och SÅ HIMLA ROLIGT. Vilken resa jag kommer att göra!! En resa som ni givetvis kommer att få hänga med på. Från start! Nu behöver jag DIN hjälp. När du går in i ett Bageri/Konditori - Hur ska det kännas? Gillar du en kall lokal, gammaldags och lantlig, rustik, hemtrevlig, mörk/ljus osv.? Och VAD beställer du för bakverk/bröd osv.? STORA Kramar till ER, nu blir det söndagsmys med sambon och vovvarna resten av kvällen! ♥