<div style="text-align: center"> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <hr> </div> </div> <div> </div> <div>Är det någon av mina läsare som firar jul utan knäck?</div> <div>När det kommer till knäcken här hemma så är det sambon som bestämmer.<br />Ingen knäck = ingen jul. Punkt slut! </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Det jag tycker är roligast med knäcken är givetvis att koka den, men även att paketera den i fina påsar och ge bort till nära och kära. Knäck är någonting som nästan alla tycker om och det är en väldigt uppskattad gåva.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Nu ska ni få ett recept på knäck som vi kokat i familjen i många år. <br />Ett klassiskt recept som är väldigt enkelt.</div> <div> </div> <div> </div> <div><em>Klassisk Knäck:<br /></em>2.5 dl Strösocker<br />2.5 dl Sirap, ljus<br />2.5 dl Vispgrädde<br />2.5 msk (ca. 40 g) Smör<br />1.5 dl Mandel</p> </div> <div><em>* Kulprovet:<br /></em>Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten.<br />Tag upp smeten med fingrarna och försök rulla till <span style="font-size: 13px">en fast kula.</span></div> <div>Blir det en kula så är smeten klar, annars får den koka lite till.</div> <div> </div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att hacka mandeln fint samt ställa ut ca. 90 knäckformar på en plåt.<br />Koka upp strösocker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.<br />Låt koka på medelhög värme till 125°C eller till knäcken klarar kulprovet.<br />Rör om i knäcksmeten då och då.<br />När smeten är klar så rör du ner smöret och mandeln.<br />Fördela sedan smeten jämnt i formarna.<br />-<br />Ställ ut plåten i kylan och låt knäcken stelna helt.<br />Förvara knäcken i tätslutande burkar med lock i kylskåpet eller frysen.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div>Berätta gärna hur du vill ha din knäck! ♥</div> <div> </div> <div> </div> <div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div> </div> </div> </div> <div> </div> </div>