Biskvier i långpanna. Dessa smaksatta med Polka. Gissa om de blev ljuvliga? Jag älskar biskvier i långpanna, det är så mycket enklare att göra biskvier på detta vis. Då slipper man pillet och kladdet med att doppa varje biskvi för sig. Snabbt, enkelt och himla gott! Kolla chokladsmörkrämen? Den är så fluffig och len. Smakar inte alls typisk smörkräm och blir inte sådär "tung". Lätt och fluffig, så ska en riktigt bra smörkräm vara tycker jag! Jag har tidigare bakat biskvier i långpanna med daim. Polkabiskvier i långpanna, 30 bitar: Kakbotten: 500 g mandelmassa 2 st äggvitor 0.5 dl strösocker 1 dl polkakarameller - mortlade/mixade till pulver Smörkräm: 100 g mjölkchoklad 300 g rumsvarmt smör 2-3 droppar pepparmyntolja 2 dl florsocker 2 msk kakao Garnering: 200 g choklad – jag använder mörk 1 tsk kokos- eller rapsolja 1 dl krossad polkakarameller Gör så här: Botten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm. 2. Riv mandelmassan och blanda den med socker, äggvita och polka. 3. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten. 4. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt. 5. Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan. Smörkräm: 1. Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna. 2. Vispa smör, pepparmyntolja, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen. Rör tills smörkrämen blandats väl. 4. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. 5. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen: 1. Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen. 2. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt. 3. Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen. Hoppas att det ska smaka! ♥