Ljuvliga citronbiskvier som bakas enkelt i långpanna. En kaka som passar perfekt till påsk, inte sant? I och för sig så passar denna även alla andra dagar om året också, i alla fall om jag får bestämma. Den är SÅ god! I fyllningen så blandar jag ner lite hemkokt lemoncurd och det är pricken över i! Det blir krämigt och med en ljuvlig blandning av sött och syrligt. Inspiration till att baka biskvier i långpanna har jag fått från min fina vän Sabina. TIPS: * Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåp * Går bra att frysa Prova gärna mina Chokladbiskvier eller Chokladbollsbiskvier! Citronbiskvier i långpanna, 45 rutor: Biskvibotten: 500 g mandelmassa 3 st äggvitor 1 dl strösocker Smörkräm: 300 gram rumsvarmt smör 3.5 dl florsocker 1 dl lemoncurd 1 citron - skal & saft från halva 1 msk vaniljsocker 1 äggulor Garnering: 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde rivet skal från 1 citron Gör så här: Botten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm. 2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten. 3. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt. Vänd sedan upp på nytt bakplåtspapper och drag bort pappret på botten. Smörkräm: 1. Vispa samtliga ingredienser till en fluffig smörkräm. Vispa i din assistent eller med elvisp på hög hastighet i 3-5 minuter. 2. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du gör ganachen. Ganach: 1. Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål. 2. Hetta upp grädden och slå den sedan över chokladen. Låt stå i ett par minuter och rör sedan till en slät ganach. Låt tjockna en aning. 3. Bred ganachen på kakan och riv sedan över lite citronskal innan du skär i rutor. Hoppas att det ska smaka! ♥