Precis som jag så vet jag att ni är många som älskar Chokladbiskvier i långpanna. Jag har gjort dem tidigare där jag inspirerats av Sabina, precis som jag gjort denna gång. Jag har egentligen bara justerat mitt recept lite nu samt tillsatt hackad daim i smörkrämen. Och hjälp så goda de är. De gick åt i ett nafs idag, och då var vi inte överdrivet många som åt av dem.. :-) Att baka Biskvier i långpanna är så galet smidigt. Du bara breder ut smeten till botten i en långpanna, gräddar av och vänder. Sedan är det bara att breda på smörkräm och smält choklad, låta stå i kylskåpet en stund och vips så är det klart! Inget doppande av vanliga biskvier där kladdet i hela köket är ett faktum. Ingen spritspåse behövs. Så himla smidigt och enkelt. Och så blir de tusen gånger godare. Chokladbiskvier i långpanna, 30 st: Kakbotten: 500 g mandelmassa 2 st äggvitor 0.5 dl strösocker Smörkräm: 100 g mjölkchoklad 300 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 2 msk kakao 2 st dubbeldaim Garnering: 200 g choklad - jag använder mörk 1 tsk kokos- eller rapsolja Gör så här: Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt. Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan. Smörkräm: Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen. Tillsätt hackad daim och rör om tills smörkrämen blandats väl. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen. Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt. Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen. Hoppas att det ska smaka! :-)