<div style="text-align: center"> <div> </div> <div>Hej på er!<br />Äntligen har jag en liten stund över att tillägna mina fina läsare och min bakblogg.<br />Det är väldigt mycket annat som tar upp all tid just nu, men det blir bättre.<br />Jag är på väg och ska åka och handla hem massor med ingredienser. Idag sätter julbaket igång <strong>på riktigt!</strong><strong><br /></strong>Jag kommer att ha en julkalender här på bloggen i år. Den kommer jag att varva alla luckor med julrecept och lite tävlingar. Ska bli väldigt roligt, så nu har jag en del att förbereda.. :-)</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <div> <div> <div> </div> <div>Men först och främst ska jag idag bjuda er på ett fantastiskt bra recept på en Prinsesstubbe. ♥</div> <div> </div> <div><em>Tårtbotten:</em><br />3 Ägg<br />2 dl Strösocker<br />2 tsk Bakpulver<br />2 dl Vetemjöl<br />1/2 dl Mjölk</div> <div> </div> <div> </div> <div><em>Vaniljkräm:<br /></em>2 dl Mjölk<br />2 Äggulor<br />1 msk Strösocker<br />1 msk Maizena majsstärkelse <br />1 msk Vaniljsocker</p> </div> <div> </div> <div><em>Fyllning:<br /></em>150 g Hallon, färska eller tinade<br />2 msk Strösocker<br />4 dl Vispgrädde</p> </div> <div> </div> <div><em>Garnering:<br /></em>Grön Marsipan<br />Rosa Marsipan<br />Mörk Choklad<br />Florsocker</div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:</strong></div> <div>Börja med att sätta ugnen på 250°C.<br />Vispa ägg och strösocker poröst.<br />Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt och tillsätt sedan mjölken.<br />Rör försiktigt ihop en jämn smet.<br />Häll smeten i bakpapperklädd långpanna (30 x 35 cm).<br />Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter.</div> <div>Låt svalna i formen, under bakduk.</div> <div>-<br /><em>Gör vaniljkrämen under tiden:<br /></em>Vispa samman mjölk, äggulor, strösocker och maizena i en kastrull.<br />Sjud krämen under ständig omrörning tills den tjocknar.<br />Smaksätt med Vaniljsocker och låt kallna.</p> </div> <div>-<br />Medan vaniljkrämen kallnar så rör du ihop hallon och strösocker.<br />Mosa hallonen en aning.<br />-<br />Vispa även grädden till en ganska hård och fast grädde.</p> </div> <div> </div> <div>Dra nu bort pappret från tårtbotten och dela den sedan i tre lika stora delar.<br />Börja med att breda hallon på det understa lagret.<br />Lägg på en till botten och bred på vaniljkräm.<br />Lägg på sista botten och bred sedan grädde över hela stubben.<br />Ett tunt lager runt kanterna och ett tjockt lager format som en kupol på toppen.<br />Ställ i kylen medan du arbetar marsipanen.<br />Kavla ut en bit marsipan, ca 300g, till en stor rektangel.<br />Lägg den över tårtbotten och skär bort kanterna.<br />Smält tre bitar mörk choklad.<br />Pudra över florsocker, ringla över choklad och gör en liten marsipanros att sätta i mitten.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div> </div> </div> <div> </div> </div> <div> </div> </div> <div> </div> </div> </div>