Är det någonting som jag bakar väldigt sällan så är det Macarons. Varför vet jag egentligen inte, men så är det bara. Jag ska försöka ändra på det, så att jag kanske kan få till lite finare macarons än de jag bakade igår. Inte mina finaste måste jag säga då de inte fick sådär hög och fin botten, men ack så goda de blev. Detta recept måste ni prova om ni, som jag, älskar choklad! Ingredienser:125 g Sötmandel250 g Florsocker125 g Äggvitor, rumsvarma0.75 g Strösocker1 msk Kakao Fyllning:150 g mörk Choklad1 dl Vispgrädde30 g Smör(jag hade även i lite mixad mandel för extra mandelsmak) Gör så här:Mal mandeln eller kör den tillsammans med florsocker i en matberedaretill ett fint pulver.Vispa de rumstempererade äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till en styv maräng. Sikta samman de torra ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen.Vänd försiktigt med stora tag tills allt blandats.Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som en femkrona på en bakpapperklädd plåt. Låt stå i rumstemperatur och torka ca 30 minuter.Sätt ugnen på 180 grader.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-18 minuter.Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt kakorna svalna. Lossa dem sedan riktigt försiktigt.Förvara dessa kakor torrt tills de skall sättas ihop med ganache eller smörkräm. Fyllning: Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull.Värm tills chokladen smält, och rör då i smöret. Låt stå i kylskåpet 1-2 timmar.Blanda i lite mixad mandel - frivilligt.Stryk ett lager av ganachen på hälften av macaronerna och para ihop dem. För att göra dem ännu godare - toppa med Jordgubbsströssel. Ljuvligt! LYCKA TILL! ♡