<div style="text-align: center"> </p> <div> </p> <div> </div> <div>Hej! Hoppas att ni alla mår bra och har det bra denna lediga lördag.<br /> Jag är ledsen att jag inte har kunnat publicera detta tidigare. Jag har helt enkelt haft annat att göra och ibland måste man prioritera. Men här har ni det!<br /> Och glöm inte att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!</div> <div> </div> <div><em>Ingredienser:</em><em><br /></em>3 ägg<br />1 1/2 dl strösocker</div> <div>2 dl vetemjöl</div> <div>1 tsk bakpulver</div> <div>1 msk socker till papperet</div> <div> </div> <div><em>Fyllning:</em><em><br /></em>2 dl fast röd sylt (jag använde mig av hallonsylt).</div> <div>Det går också bra med sockrade, mosade färska eller frysta bär.</div> <div> </div> <div>Sätt ugnen på 250°C i god tid, den måste vara helt uppvärmd när smeten ska in.</div> <div>Lägg bakplåtspapper i en långpanna.</div> <div>Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca tre minuter med elvisp eller sex minuter för hand.</div> <div>Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör sedan ner det i smeten.</div> <div>Rör om väl till en klumpfri smet.</div> <div>Häll smeten i långpannan och bred ut den till en ca 30x40 cm stor kaka.</div> <div>Grädda kakan ca 5 minuter så att den får fin färg och är genomgräddad.</div> <div>Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänden och strö på socker - detta kan du göra medan "kakan" står i ugnen.</div> <div>Stäljp upp rulltårtan på det sockrade bakpapperet, dra av papperet som den gräddades på.</div> <div>Bred på fyllningen och rulla snabbt ihop till en tät, fin fast rulle från långsidan.</div> <div>Rulla in tårtan i papperet och låt den kallna med skarven ner.</div> <div>Skär av ändarna. Skär till rulltårtan i 8 skivor och garnera dem t ex som på bilderna.</div> <div> </div> <div><strong>Garneringstips:</strong></div> <div>* Att spritsa eller breda på:</div> <div>- Vispad grädde, chokladgrädde, lingongrädde, lemon curd eller smörkräm.</div> <div>* Att variera med:</div> <div>- Tunna chokladplattor, strössel, silverkulor, pyntgelé, marsipan, rostad mandel, rostade valnötter, punsch och likör.<br />* Frukt och bär:</div> <div>- Blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär, carambola, hjortron, vindruvor, physalis, vinbär, mandariner (från burk), ananas och kiwi.</div> <div>*Lättsockrade såser av färska bär:</div> <div>- Jordgubbar, hallon, mango eller passionsfrukt som dessert. Välj en sås eller två!</div> <div>*Gröna blad:<br />- Citronmeliss, blomblad av ätliga blommor, t ex krasse.</div> <div> </div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> <div> </div> </div> </div>