Nötkolakaka är en småkaka med frasig botten toppad med en blandning av salta nötter och söt kola.Texten innehåller reklam för min bakbok. Denna småkaka är en av mina favoriter. Det är som en frasig kaka och en godisbit i samma. När sött möter salt och segt blandas med krispigt så uppstår något som får smaklökarna att dansa i takt. Detta recept gjorde jag till min andra bakbok som släpptes 2020 och finns att köpa här. Fotot är taget av Helén Pe.Nötkolakaka, ca. 50 st:MÖRDEG:6.5 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulver1.5 dl strösocker 175 g rumsvarmt smör 1 äggFYLLNING:300 g blandade nötter 2.5 dl farinsocker1 dl ljus sirap150 g smör0.5 dl vispgrädde2 msk vetemjölGör så här:Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper.Börja med mördegen. Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg och lägg svalt en stund.Tryck ut degen i långpannan. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.Fortsätt med fyllningen. Grovhacka nötterna och ställ åt sidan så länge.Blanda resterande ingredienser i en gryta och låt smälta ihop till en smet på låg värme utan att det börjar koka.Rör ner nötterna och fördela fyllningen ovanpå botten.Grädda kakan i ytterligare cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär upp den. Lycka till! Och glöm inte bort att spana in mina andra recept på småkakor.