Sötsyrliga Citronbiskvier som bakas i långpanna, enkelt och himmelskt gott. Jag skär dem i trekanter för ögats skull, visst blir de fina? Receptet kommer ur min bakbok "Baka i långpanna deluxe". Reklam: Köp min bakbok Baka i långpanna deluxe här. Citronbiskvier i långpanna, 40 st: Botten: 600 g mandelmassa 1.5 dl strösocker 4 äggvitor Smörkräm: 350 g smör, rumsvarmt 4 dl florsocker 1 dl lemon curd 1 msk vaniljsocker 1 äggula Chokladganache: 300 g vit choklad, hackad eller knappar 1 dl vispgrädde Garnering 1 citron, finrivet skal Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 40 x 30 cm, med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvita till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på ett galler. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra loss papperet. Smörkräm Vispa alla ingredienser till en fluffig smörkräm med elvisp. Bred smörkrämen i ett jämnt lager över den kalla kakan. Låt stå i frysen ca 15 min. Chokladganache Lägg chokladen i en bunke. Värm grädden tills första bubblan syns och häll den över chokladen. Låt stå någon minut innan choklad och grädde rörs till en slät kräm. Låt svalna något. Bred chokladganachen över kakan och garnera med finrivet citronskal. Låt stå kallt en stund innan kakan skärs i små trekanter. Hoppas att det ska smaka. ♥