Hej raringar! Hoppas att ni har haft bästa helgen! Laddade för ny vecka? Det är jag!! Har precis vinkat av sambon som är på väg till Finland och VM. Han har blivit frågad att köra två VM-tävlingar åt ett Yamaha-team. I finland kommande helg och i Sverige helgen efter det. Det var ett par år sedan han körde VM så det blir nog både roligt och svårt. :)) Idag fyller han år också! 26 år blir han, tänk att jag känt honom i över 7 år. Inte klokt att tiden går så himla fort.. I alla fall så firade vi honom ute vid Hjälmaren med picknick och tårta. Himmelsk Jordgubbstårta. Hans absoluta favvo. Bilderna tog jag med telefonen! Det var så varmt så jag hann inte ta fram kameran innan vi var tvungna att ställa tårtan i bussen igen. Hehe. Men GOD var den! Så smarrig. Denna tårta gjorde SUCCÉ förra året när jag publicerade receptet här. Och succén fortsätter även i år. Måååånga har bakat denna. Så himla roligt! Himmelsk Jordgubbstårta, 10 bitar: Anslag: 4 Ägg 2 dl Strösocker 1 dl Potatismjöl 1 dl Vetemjöl 2 tsk Vaniljsocker 1.5 tsk Bakpulver Anslag: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 15cm med bakplåtspapper, höga kanter. Smörj sedan botten & kanterna med smör och strö i kokos. Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp i 5 minuter på högsta hastighet. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i smeten. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna en aning i formen innan du tar loss kanten och vänder ”kakan” upp och ned. Låt svalna helt, plasta- och frys in i ett par h, över natten eller en längre tid. Tag fram botten och dela den i tre delar medan den fortfarande är fryst. Låt tina innan du fyller tårtan. Fyllning: Jordgubbsfyllning: 4 dl Vispgrädde 175 g Philadelphia 1 dl Florsocker 1 tsk Vaniljpulver 500 g Jordgubbar, i småbitar - Vispa grädden lagom hårt i en bunke. Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret. Vänd ner philadelphiablandningen i grädden. Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått. Rör om tills allt är jämnt blandat. Tårta: Börja med att lägga den tjockaste botten på en tårtbricka eller ett tårtfat. Spritsa på ett tjockt lagen med fyllning och lägg sedan på nästa botten. Upprepa igen och lägg på den sista tårtbotten. Spritsa ut den sista fyllningen och bred ut jämnt över hela tårtan med en palett. Dekorera valfritt. :))