<div style="text-align: center"> <div> </div> <div> <div>Dessa Vallmobullar är enligt mig det perfekta frukostbrödet, för alla! :-)</div> <div> </div> <div><em>Ingredienser:<br /></em>10 dl Vetemjöl<br />4 dl Mjölk<br />50 g Jäst<br />25 g Smör eller Margarin (rumstempererat)<br />2 tsk Rapsolja<br />1 msk Strösocker<br />1 Ägg<br />1 tsk Salt</div> <div> </div> <div><em>För pensling & dekoration:</em><em><br /></em>1 Ägg<br />Vallmofrön</div> <div> </div> <div> </div> <div><strong>Gör såhär:</strong><strong><br /></strong>Tag fram en baksmaskin med degkrok.<br />Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 37°.<br />Medan mjölken värms - mät upp vetemjölet i ett litermått och häll det i bunken till bakmaskinen.<br />Tillsätt smör, olja, socket, salt och smulad jäst i mjölet.<br />Kör det sedan så att allt blandas ordentligt.</div> <div>Tillsätt sedan mjölken och ägget i mjölblandningen.</div> <div>Arbeta ihop degen på hög hastighet i ca 2 minuter.</div> <div>Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.</div> <div>Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig med lite extra mjöl.<br />Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut dem till längder.<br />Dela varje rulle i 8 bitar som du sedan rullar till runda bollar.</div> <div>Lägg bollarna på en plåt och låt jäsa under en bakduk i ytterligare 20 minuter.</div> <div> </div> <div>När bollarna har jäst sin tid så är det dags för garnering.<br /> Tag först en "blomspruta" med ljummet vatten och spraya i luften så att alla bollar fuktas lite.<br />Pensla sedan på <strong>lite</strong> ägg på varje bulle. Tänk på att för mycket ägg på bullarna ger en bränd hinna. <br />Strö sedan på vallmofrö på alla bullar<br />Gräddas i ugnen på 225° i ca 10 minuter.<br />Låt dem sedan svalna på ett galler.</div> <div> </div> <div>Äter man inte upp alla 16 på två-tre dagar så är det perfekt att frysa in dem!</div> <div> </div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> </div> </div>