[caption id="attachment_2146477315" align="aligncenter" width="640"] Stora, sega maränger med en syrlig touch av hallon. Det finns så mycket med dessa maränger som jag älskar. Segheten, krispiga skalet, mjukt inkråm, syrliga, söta och bara alldeles ljuvliga.[/caption] Sega hallonmaränger, 6 st: 4 äggvitor 2.5 dl strösocker 0.5 tsk citronsaft från färsk citron 100 g hallon, färska eller tinade Börja med att sätta ugnen på 100°C, och klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp äggvitor med 1 dl strösocker samt citronsaften, med elvisp eller i en bakmaskin. Vispa till äggvitorna blivit ett styvt skum och tillsätt sedan resterande socker lite i taget. Vispa till ett marängfluff. Mosa hallon och tillsätt sedan moset i marängsmeten. Rör om lite slarvigt. Klicka ut 6 jämnstora marängfluff på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca. 1.5 h. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme i 1 h. Fler recept på maränger: Nutellamaränger Marängtårta Färgglada maränger Chokladmaränger Marängskålar