[caption id="attachment_2146477451" align="aligncenter" width="640"] Jag valde att göra tårtor av saftiga citronmuffins. Att göra tårtor av muffins har fler fördelar. En av dem är att bottnarna blir otroligt saftiga. Mycket saftigare än en vanlig tårtbotten.[/caption] Min Himmelska jordgubbstårta är ett av bloggens populäraste recept. Sedan jag postade det receptet för första gången har det delats tusentals gånger. Jag har till och med hört folk prata om Baka med fridas himmelska jordgubbstårta när jag varit ute på café i stan. Det säger ganska mycket - ni måste prova. [caption id="attachment_2146477449" align="aligncenter" width="640"] Det står inte på förrän alla hjärtans dag ska firas. Och vad passar då bättre än dessa små tårtor?[/caption] Himmelsk Jordgubbstårta, 6 mini: Citronmuffins, 6 st: 75 g smör, rumstempererat 1 dl strösocker 1 ägg 1 citron, skal & 2 msk saft 3 msk mjölk 0.5 tsk bakpulver 0.5 tsk vaniljsocker 1.5 dl vetemjöl Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 6 muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör och strösocker mjukt och fluffigt. Rör ner ägget. Tillsätt citronskal- och saft samt mjölken, rör ihop. Vänd ner bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Arbeta ihop en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna helt. Jordgubbsfyllning: 100 g philadelphiaost 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 250 g jordgubbar 2 dl vispgrädde Blanda philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Finhacka jordgubbarna och rör ner dem i färskostblandningen. Vispa upp grädden ganska hårt och rör sedan ihop den med jordgubbsblandningen. Om fyllningen blivit lite för lös så kan du vispa hastigt med en ballongvisp tills den blivit tjockare. Chokladganache: 75 g mörk choklad 1 dl vispgrädde 1 msk smör Smält chokladen i en kastrull på väldigt låg värme. När den smält så tillsätter du vispgrädde, lite i taget och rör till en jämn, ganska tjock smet. Rör ner smöret. Montering: Börja med att skära bort toppen av dina citronmuffins. Dela dem sedan i 3 delar. Lägg den största delen på det serveringsfat du valt. Bred på fyllning och lägg på nästa anslag (tårtbotten). Bred på fyllning och lägg sedan på sista anslaget. Spackla tårtan med jordgubbsfyllningen tills du fått en jämn yta. Bred ut lite chokladganache på varje tårta och lägg sedan på en halverad jordgubbe som garnering. [caption id="attachment_2146477450" align="aligncenter" width="640"] Vad tycker ni om mini-tårtor?[/caption] Lycka till med dina små Himmelska Jordgubbstårtor. Stor kram! ♥