På lördag är det Alla Hjärtans dag. En dag som jag tror är lika ogillad som omtyckt. Många ser endast att det är ett säljtrick för affärerna. Och det är det ju absolut! Alla affärer får sälja massor, och det är väl inte fel? Jag tillhör kategorin som gillar denna dag. Väldigt mycket faktiskt. Kärlek är så fint. ♥ Och bara för det så har jag bestämt att det kommer att vara kärlekstema här på bloggen i veckan. Jag startar idag med ett recept på hemgjorda Geléhjärtan. De är så goda! Jag kommer inte att köpa några presenter till mina nära och kära, utan de får fina hemgjorda presenter istället. Det är så roligt att ge bort någonting man själv har gjort. Dessa geléhjärtan är nu därför fint paketerade i små cellofanpåsar. Det är väldigt roligt att göra eget godis och dessa hjärtan är väldigt enkla att göra. Nu ska ni få receptet på dessa ljuvliga små hjärtan. Geléhjärtan: 180 g Hallon, frysta 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Garnering: Strösocker Gör så här: Börja med att olja in hjärtformade silikonformar. Tina sedan hallon i micron. Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan. Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om. Fördela smeten jämnt i formarna. Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten). - Häll upp strösocker på ett fat. Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler. Låt de torka över natten. LYCKA TILL! ♡